Evenement: AK-VSZ symposium gaat door op 12 maart 2022

Het Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid kondigt bij deze officieel haar symposium aan! Het symposium, getiteld ‘De toekomst van het Vlaams gezondheidsbeleid’, zal doorgaan op 12 maart 2022 in het Biznis Hotel te Lokeren van 9 tot 13 uur.

Op het programma staan na een verwelkoming met koffie en ontbijtkoeken alsook een eerste inleiding door Guy Tegenbos enkele uiterst interessante lezingen. De eerste toedracht zal gegeven worden door Karin Moykens, Secretaris-generaal van het Vlaams Departement Welzijn Volksgezondheid en Gezin, waarin zij haar visie op het Vlaams gezondheidsbeleid van de toekomst zal toelichten.

De tweede lezing brengt ons dichter bij de praktijk – zowel letterlijk als figuurlijk – met een toedracht van dr. Erika Vander Meersch, die als Vlaams huisarts in Brussel de Vlaamse gezondheidszorg in Brussel zal bespreken.

De derde bijdrage komt van Prof. dr. Geert Jennes, professor aan de Hochschule Osnabrück en onderzoeker bij VIVES. Prof. Jennes zal ingaan op het Zwitsers decentralisatiemodel en de transferten door intrestlasten op de Belgische staatsschuld.

Dit alles zal gevolgd worden door een vragenronde gemodereerd door Guy Tegenbos en enkele concluderende opmerkingen van AK-VSZ voorzitter en directeur van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, Jürgen Constandt – en natuurlijk, een receptie.

Indien je graag deelneemt, kun je je inschrijven door 15€ te storten op rekeningnummer BE09 4366 2680 4157 met de vermelding ‘symposium’. Studenten kunnen zich gratis inschrijven via info@akvsz.vlaanderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s